Search form

Chateau Guibot La Fourvieille

Vinohrady, majúce v Bordeaux najväčšiu nadmorskú výšku, ležia nad obcou Puisseguin, považovanú za najlepší satelit St. Émilionu a majú rozlohu 41ha a priemerným vekom 28 rokov. Vinifikácia prebieha v termoregulačných tankoch, zrenie 12-16 mesiacov v barikových sudoch, hrozno je oberané a odstopkované výlučne ručne.  Ročná produkcia je 30 tisíc fliaš. Víno dosahuje vynikajúcu kvalitu nielen vďaka dôrazu na terroir, ale pri jeho zrode stáli z realizačného teamu Michela Rollanda (majiteľ niekoľkých chateau, odborný konzultant vinárstiev Ch. Angélus, Pontet-Canet, Pessac-Léognan a pod.), ktorí dosiahli z kombinácie odrody merlot (v kupáži s Cabernet franc) a ílovitej pôdy nádherné víno.