Search form

Sanbastiàn – Barbera d’Asti DOCG 2015

Sanbastiàn – Barbera d’Asti d.o.c.g. 2015
Hodnotenie: 
0
No votes yet
Objem: 
0,75 L
Farba vína: 
Ročník: 
2015
Krajina pôvodu: 
Taliansko
Druh vína: 
Tiché víno
Typ vína: 
Suché víno
Odroda vína: 
12,30 €
Skladom

0,75 l

2015

14,5%

14 – 16 °C

objem

ročník

alkohol

podávanie

 

 

 

Typ : červené víno, suché

Pôvod : Taliansko, Piemont, vinohrady sa nachádzajú v Agliano Terme, pestované v guyotovom systéme, orientácia na juh a juhovýchod, nadmorská výška od 220 do 250 m.n.m.

Vinohrad : 1 hektár

Pôda : vápenatá, ílovitá a mierne piesčitá.

Odroda : 100% Barbera d’Asti

Zber : preriedenie viničov v júli / auguste. Ručný zber v malých boxoch v októbri

Vinifikácia : po šetrnom odstopkovaní a vylisovaní hrozna nasleduje macerácia na šupách po dobu 10 dní. Fermentácia prebieha pri kontrolovanej teplote (27/28 ° C) s pridaním vybraných kvasiniek. Malolaktická fermentácia prebieha v nerezových tankoch pri kontrolovanej teplote 20°C. Víno sa potom nechá scediť až na nasledujúcu jar a do fliaš sa naplní začiatkom leta. Následne dozrieva vo fľaši 6 mesiacov.

Doporučená spotreba : max. 4 roky

Charakteristika : Jasná rubínovo-červená farba s fialovými odleskami, elegantná s nádychom maliny, černice a jahody. Veľmi ovocné a svieže, je dobre vyvážené medzi kyselinou a tanínom, s dobrou a príjemnou štruktúrou. Dlhotrvajúca dochuť, krásny záver.

Doporučená kombinácia : Dokonale sa hodí k rizotu, agnolotti, k cestovinám, dusenému hovädziemu mäsu a k syrom. Perfektné s "Bagnou Cauda" (typické jedlo v Piedmont, podobné syrovému fondue) alebo so sezónnou zeleninou

O výrobcovi Dacapo - Cà ed Balos

Vinárstvo Dacapo bolo založené v roku 1997 dvomi kamarátmi a kolegami z vinárskeho fachu, Dino Riccomagno a Paolo Dania v oblasti Langhe, Piedmont. Ich túžba bola vytvoriť víno, ktoré je iné ako „medzinárodná chuť“, ktorá je v dnešnom svete populárna, avšak je extrémne homogénna takmer bez duše a nápadu. Vinice sa pestujú prirodzeným spôsobom, bez umelých hnojív a núteného pestovania, s nízkym výnosom na hektár.

V máji roku 2017, po 20 rokoch od založenia, vinárstvo Dacapo sa spojilo s ďalším vinárstvom Cà ed Balos v okolí.